Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te verwijderen, of niet te publiceren.
18 berichten.
Adrie, Janienke, Nathan en Norah van Cappellen Adrie, Janienke, Nathan en Norah van Cappellen schreef op 06/09/2012 om 12:17
We sluiten ons bij de vorige berichten aan... Ook wij hebben genoten van dit heerlijke huisje. Van alle gemakken voorzien, en met een heerlijke tuin! We hebben genoten van het uitzicht, en zijn gewoon een aantal dagen 'thuisgebleven' omdat de kinderen zich prima vermaakten in de grote tuin. Erg prettig dat de sleutelbeheerder Nederlands spreekt, ze zijn altijd bereikbaar bij vragen en hadden voor ons ook een kinderbedje + kinderstoel te leen. Het weer was goed, met een aantal stevige buien tussendoor.
Adrie en Patrick Eckhardt Adrie en Patrick Eckhardt schreef op 01/09/2012 om 12:20
Wij waren in Morvandelle van 23 juni t/m 7 juli 2012. Wat een heerlijk huis! Van alle gemakken voorzien. Complete keuken met heel veel bak-/kookspullen. We hebben dan ook heerlijk gekookt en gegeten van recepten die in de boeken in de keuken stonden. Ook hebben we wat frisse avonden gehad en hebben we de houtkachel lekker opgestookt. Mooie wandelingen gemaakt vanuit het huis. Je kan alle kanten op: naar beneden naar het meer en langs het dorp of naar boven het bos in. Ook de tuin was super, ontzettend groot met heel veel privacy. De stilte is heerlijk, alleen maar het geluid van de dieren. Het huis staat in een klein dorp waar de kippen vrij rondlopen: uitkijken met de auto dus. Maar ook uitkijken voor de hond aan het begin van het dorp: die vind het een spelletje om achter je banden aan te gaan en gaat dan schuin voor je auto lopen! Doet verder geen vlieg kwaad. De omgeving is leuk. Vorig jaar hebben we in het meer gezwommen en gevist, dit jaar was het meer leeg en was ook een mooi aanzicht. De watervallen van Goulloux is een hele fijne koele plek. De vrijdagmarkt in Autun is heel leuk: er is een overdekte markt met streekprodukten. Vezelay is erg mooi, doet middeleeuws aan, leuke wandeling naar boven naar de mooie basiliek. Voor de rest gewoon lekker gaan wandelen en van de rust en natuur genieten. En dan thuis komen in Morvandelle...want zo voelt het in dit heerlijke huis!
Olaf en Saskia Bruggeling Olaf en Saskia Bruggeling schreef op 01/09/2012 om 12:00
Wij hebben met het gezin (5 personen) van 4 augustus tot 18 augustus gebruik gemaakt van 'Morvandelle'. De beschrijving van de gîte op de internetsite kan de sfeer en de rust niet beschrijven die je daar aantreft. Comfortabel en van alle gemakken voorzien....en daarmee is niets teveel gezegd. Een werkelijk fenomenaal plekje voor rust en onthaasting. Een heerlijke stek in een klein, rustig dorpje aan een doodlopende weg. In de tuin hebben de kinderen zich uitstekend vermaakt. Voor een regenachtige dag is het draadloze internet en de satelliet-TV met Nederlandse zenders ideaal. En 's avonds heerlijk genieten van een wijntje en een kaasje in de tuin en als de duisternis is ingevallen in stilte genieten van de adembenemende sterrenhemel.... De Morvan is een prachtig stuk Frankrijk met vele mogelijkheden voor ont- en inspanning. Vanuit de gîte kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt. De natuur is overal om je heen....en een encounter met een hert, een vos, een slang of ander wild is heel goed denkbaar tijdens wandelingen. In de omgeving....Château Chinon is een aardig plaatsje voor de boodschappen, maar verder is daar weinig te beleven. Aanraders in de omgeving zijn Autun, Nevers, Vézelay, Avallon, Dijon, Beaune of de gallische site 'Bibracte'. Kortom...we hebben genoten van de gîte en de Morvan.
Jan en Gerrie Jannink Jan en Gerrie Jannink schreef op 16/11/2011 om 12:28
Houdt U van rust, prachtige omgevingen, grote kans op mooi weer, uitgestrekt wandelgebied en een verblijf in een zeer gaaf gerestaureerd, gezellig huis voorzien van alle comfort? We hebben ons uitstekend vermaakt ook m.n. de tuin, voorzien van een groot aantal fruitbomen. Voor ieder een aanrader.
Trudy en Wim Lowenthal Trudy en Wim Lowenthal schreef op 13/11/2011 om 12:34
In september waren wij een week in jullie huis om te genieten van de Franse nazomer. Het weer was uitstekend, dus we hebben goed gebruik kunnen maken van de tuin met de terassen en we hebben echt genoten van de boomgaard met al het fruit dat het te bieden had. En dan die stilte, geweldig! Echt aan te raden om even verlost te zijn van de stress, het rumoer en de dagelijkse sleur. In de avond, als de buitentemperatuur naar beneden valt, was er de gezelligheid van het knusse huis. Even de de houtkachel aan en met een glas goede wijn kom je de avond perfect door! Met alle comfort dat het huis heeft ontbreekt het je aan niets. En dan 's nachts de sterrenpracht, we waren het bijna vergeten dat het nog is te zien. Nou daar dus wel. De omgeving is ook in de nazomer een aanrader, we hebben echt uren gewandeld zonder tegenliggers of file-wandelaars. Dat je je dan tegoed kunt doen aan de pracht van al die herftskleuren, de vergezichten en de mooie foto-genieke plekken is bijna niet voor te stellen. Wij kunnen jullie huis dan ook een ieder aanbevelen.
O en F O en F schreef op 28/09/2011 om 12:36
In september een weekje "Morvandelle" gedaan. Het is een fantastische week geworden. We hadden de quad meegenomen om de omgeving te bezichtigen en dat ging prima over de zandpaden, de Morvan is erg de moeite waard. Vriendelijke mensen die je netjes te woord staan. Het meer nabij het huis staat leeg i.v.m. onderhoud, maar het laat erg goed zien hoe het 60 jaar geleden was, een bizar gezicht met die oude bruggen en zwarte boomstronken. Dat de natuur erg dichtbij is blijkt wel uit het feit dat we 's nachts een keer bezoek hebben gehad. We werden wakker van gekraak van noten. We dachten eerst dat het de hond van boer Roland was. Met een zaklamp het gekraak in het volle licht gezet.....sta je gedurende een halve minuut oog in oog met een das, prachtige witte streep op z'n kop en hij (of was het een zij?) bleef maar kijken. Een fantastische ervaring! Al met al een heel fijne tijd gehad in Arringes! Prima huisje, bedankt!
Judith Pols Judith Pols schreef op 18/08/2011 om 12:38
Hallo William en Wendelmoet, We hebben jullie huis goed kunnen vinden, was niet te missen met de routebeschrijving! We hebben een heerlijke week gehad in jullie huis. Een heel sfeervol ingericht huis en een prachtige verzorgde tuin hebben jullie! We hebben goed weer gehad, (op de laatste dag na) en overdag vooral heerlijk buiten verbleven, stukjes gewandeld met de kleinste in de rugdrager en o.a. Chateau Chinon en het Lac de Pannecière bezocht. Lekker met een bourgogne wijntje in de zon in de tuin waar ook de kinderen zich prima hebben vermaakt. Als ik aan de week in de Morvan denk; denk ik aan het uitzicht over de heuvels, het bezige gezoem van de bijen in de lavendel, de vier ganzen die hun dagelijkse rondje doen over het erf, de stilte, het knusse huis. Mooie vakantieherinneringen! Dankjewel, Gijs, Judith, Eline en Jolijn.
Lia en Guus van der Laak Lia en Guus van der Laak schreef op 20/07/2011 om 12:41
Wij zijn hier al een aantal keren geweest. Heerlijk 's morgens in de schommelbank met een bakje koffie de zon zien opkomen. Daarna douchen en naar Chateau-Chinon vers (stok)brood halen en natuurlijk vers beleg. Kaassoorten genoeg! Heerlijk om buiten te zitten met een goed boek of er op uit en een wandeling naar het Lac. Dit jaar gaan we weer, maar dan nemen we de hengels mee. Kortom een fijn en luxe huis met/in een mooie omgeving.